Mustafa Onat's items Go to Must.'s photostream

27 Eylül 2012 Perşembe

Toplantı raporu

Ciddi görünmeye çalışan altı kişinin bulunduğu bir toplantı odası. Katılımcıların, aynı şirkette çalışmak dışında ortak bir noktaları yok gibi. Koridorlarda karşılaştıklarında ya görmemiş gibi yapıp aceleci adımlarla geçiyorlar birbirinin yanından ya da nezaketen başlarını hafifçe eğerek ve kaşlarını istemsizce kaldırarak gözleriyle selamlaşıyorlar. Şirket koridorlarındaki koşar adım topuk seslerinin sebebi gecikmiş bir işi yetiştirme telaşı kadar, gereksiz birine yakalanmama kaygısı da olabilir.
 
Herkesin önünde çayın yanında atıştırmalık bir şeyler var. Hep söylüyorum; toplantılarda sadece çay ikram edildiyse o toplantının verimli olması beklenmemeli. Kurabiye ve toplantı verimliliği arasında bilimsel olarak ispatlanamayan, anlamsız ve doğru orantılı bir ilişki var. Bir katılımcı hiçbir ikrama dokunmuyor. Kendisini zehirleyip koltuğunu kapma planları yapıldığını düşünüyor olabilir. Makul. Onun dışında herkesin küçük pastaları bitmiş. Yuvarlak, delikli, susamlı bisküviler kalmış genellikle tabaklarda. Onların her toplantıdaki kaderi bu.
 
Normal zamanlarda birbirine zoraki selam veren katılımcılar, toplantılarda şirin görünmek ve gergin ortamı yumuşatmak adına saçma espriler yapıyorlar yine. Ortam yumuşamıyor. Onlar da şirinleşmiyorlar. Sunum sırasında, yapılan işin değerini arttırmak için araya yabancı kelimeler sıkıştırılıyor. Bir zamanlar eleştiren katılımcılar da kabullenmiş durumdalar artık bu suni değer arttırma çabalarını. Bazıları kaytarıyor. Bazıları gereğinden çok çalışıp hayatını karartıyor. Bazıları bunu fark edip çok çalışıyor olmasına rağmen muhtemel sorunları eskisi kadar kafaya takmıyor.
 
Bu arada toplantı bitti. Bu günlük bu kadar.

4 yorum:

  1. Her anı gözümün önüne geliyor anlattıklarının, kendi yaptıklarımdan. Hele o araya sıkıştırılan; process- effective, deadline, kelimeleri yok mu..Ve mesela ; bu olmazsa olmazımızdır arkadaşlar bundan vazgeçemeyiz, ki o olmazlar hep sözü geçenlerindir. bla bla bla...Kurtuldum ben ya. Umarım sen de kendini daha iyi, daha "var" hissedebileceğin biryerlerde başalarsın güne .

    YanıtlaSil
  2. Aze;
    Teşekkürler. Zor yahu. Bakacağız artık :/

    Hich;
    Ben de gülüyorum bazen :)

    YanıtlaSil